Családi bölcsődék fejlesztése Kóny településen TOP_PLUSZ-3.3.1-21-GM1-2022-00018

Családi bölcsődék fejlesztése Kóny településen TOP_PLUSZ-3.3.1-21-GM1-2022-00018

A Széchenyi Terv Plusz Programon belül, a TOP keretében 39,12 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Családi Bölcsődék épületének felújítása valósul meg.

Kóny Község Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Programon belül, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 39,12 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A 39,12 millió Ft európai uniós támogatás segítségével a Gesztenye és Százszorszép Családi Bölcsődék épületének, 9144 Kóny, Soproni u.2/A., felújítása, átalakítása valósul meg.

A fejlesztés célja: A projekt elsődleges célja Kóny településen, a Kónyi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ és „CSIRIBIRI” Családi Bölcsőde Hálózat által működtetett 2 db családi bölcsőde, Százszorszép Családi Bölcsőde, illetve Gesztenye Családi Bölcsőde épületének átalakítása, felújítása, energetikai korszerűsítése. A fejlesztés a már meglévő funkcionális, azaz nevelési, gondozási célú helyiségek területének növelését eredményezi, a meglévő épület adottságait kihasználva, ugyanakkor nem növelve az épület belső térfogatát. A beruházás a nap alapú megújuló energia felhasználás megvalósítása révén hozzájárul az energiahatékonyság növeléséhez, ezáltal a fenntartói költségek csökkentéséhez.

A felhívás megnevezése: Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése
A projekt elemei:
Jelenleg meglévő helyiségek átalakítása,komplex felújítása: gipszkarton szerkezetek beépítése, padlóburkolatok cseréje, 2 db tálaló konyhabútor felújítása; 3 db beépített tároló szekrény készítése a foglalkoztatókba, 4 db gyerek wc és 2 db gyerek mosdó beépítése gyerek fürdőszobába, 1 db akadálymentes-mozgáskorlátozott wc helyiség kialakítása , tisztasági festés. A szolgáltatások minőségi fejlesztése érdekében eszközbeszerzés is megvalósul.
Energiahatékonysági beruházás keretében megvalósított tevékenységek: meglévő nyílászárók cseréje, kapcsolódó bádogos munkálatok; homlokzati, lábazati, illetve födém hőszigetelés; napelemes rendszer telepítése.
Kültéri fejlesztések: Fedett kerékpár tároló, illetve nyitott babakocsi tároló létesítése. Parkoló, illetve a rámpa burkolatának felújítása.
A megvalósulás helyszíne:  9144 Kóny, Soproni u.2/A.
A kedvezményezett neve: Kóny Község Önkormányzata
Az Önkormányzat, mint fenntartó célja, hogy a fejlesztés eredményeként Kóny községben a bölcsődei ellátás minőségi paraméterei javuljanak, a kisgyermekek ellátása és nevelése megfelelő szinten biztosított legyen a kisgyermekek jogait, a szülők megelégedését és a fenntartói kötelezettségeket alapul véve.  
A projekt címe: Családi bölcsődék fejlesztése Kóny településen
A szerződött támogatás összege: 39 127 965 Ft
Azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-GM1-2022-00018
A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2024.06.30.