Orvosi rendelők fejlesztése-2020   MFP-HOR/2020

Orvosi rendelők fejlesztése-2020 MFP-HOR/2020

Magyar Falu Program Orvosi rendelők fejlesztése-2020 MFP-HOR/2020

ALAPADATOK:
Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Kóny Község Önkormányzata 9144 Kóny, Rákóczi utca 30.
Tel: 96/280-140;    
info@kony.hu   
www.kony.hu

Projekt időtartama:
Projekt helyszíne:  Háziorvosi rendelő Kóny, Rákóczi utca 5.   15/5 hrsz.
Támogatás összege: 29 999 999,-Ft
Támogatás intenzitása: 100 %
Az orvosi rendelő épülete az 1980-as évek végén épült, azóta számottevő felújítás nem történt, miközben itt zajlik a felnőtt és a gyermek háziorvosi rendelés is, ezért a rendelő felújítása szükségessé vált.
A felújítás során a belső válaszfalak bontása, belső ajtók cseréje, elkorhadt fa ablakok korszerű hőszigetelésű műanyag nyílászáróra cserélése, nagyban hozzájárul az energetikai hatékonyság javításához, a rendelő fenntartási költségnek csökkentéséhez, és csökken a széndioxid kibocsájtás is. A jobb higiéniai feltételek megteremtéséhez, a jelenlegi elvékonyodott, szakadozott PVC padló burkolatot cserélni kell, a rendelő aljzatának kiegyenlítése után lapburkolat kerül leragasztásra. A falakat új csempeburkolattal látjuk el. A hőveszteség elkerülése érdekében, a padlásfödémre, a homlokzatra és a lábazati falakra 10 cm vastag szigetelés kerül, a cserépfedés javítása is megtörténik. A villamossági és épületgépészeti felújítások során a radiátorok cseréje a fűtési vezetékekkel együtt, és az épületben a jelenleg hatályos szabványok szerint a villamos vezetékek is megújulnak.
A belső elrendezés módosításával megnő az orvosi rendelő mérete a megfelelőbb helyfelhasználás következtében, valamint mozgáskorlátozott mosdó is kialakításra kerül, így az esélyegyenlőségi feltételek is létrejönnek.