Tündértó Vadásztársaság

Tündértó Vadásztársaság

Egyesületünk 1997-ben alakult 14 fővel, akkor Kóny, Enese, Bágyogszovát, Bodonhely és Dör közigazgatási területét érintette a 3000 hektárnyi vadászterületünk.

A taglétszám tovább bővült a későbbiekben, mert kiegészültünk bágyogszováti vadászokkal a területhez kapcsolódóan, valamint bővült a kónyi vadászok köre is.
2007-ben átalakult a Vadászati Törvényben foglaltak szerint az általunk hasznosítható vadászterület, így a teljes kónyi közigazgatási határ, valamint a döri hany és Eneséről 200 ha tartozik hozzánk.
Területünkön főleg az apróvad és az őz állomány jelentős, de megtalálható a vaddisznó és a szarvas is. Egy vadászati szezonban általában 15-20 szarvas, 20-25 vaddisznó, 90-100 db őz, 300 mezei nyúl, 300-400 db fácánkakas kerül terítékre. Csak trófeás vadból és a mezei nyúlból van a vadásztársaságnak bevétele. Vendégkörünk, legyen szó külföldiről vagy magyarról, évek óta állandó, és jó baráti kapcsolatok révén vadásznak nálunk.
A tagok első sorban a trófeás vad selejtezését végzik, de érdem szerint egy-egy érmes vagy éremesélyes trófeás vadat is elejthetnek.
A tagok és vendégeink, de tapasztalhatták a kónyi lakosok is, hogy a Kónyban élő, de még nem tag, vagy más vadásztársaságban tag, vadászengedéllyel rendelkező vadászok is nagy szenvedéllyel vesznek részt a téli apróvad vadászatokon. A vadászok nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani a földtulajdonosoknak, földhasználóknak, hogy támogattak és támogatnak bennünket, hogy a kónyi területen kónyi vadászok vadászhassanak.
Vadásztársaim nevében ígérem, hogy odafigyelünk a földhasználók jelzésire, kéréseire és a továbbiakban is a megelőzésen, a baráti kapcsolatok fenntartásán munkálkodunk.
„ A vadászat vadűzés és erdőzúgás – de több erdőzúgás” – nem a ravasz elhúzása az elsődleges célunk, hanem az erdő, nád titokzatos csendje, ezer színe, hangja, varázsa töltse lel szívét-lelkét annak aki vadászik.
                                                                                                                                            Kernya Gábor elnök