Kóny SE

Kóny SE

A Kónyi Sportegyesület 1926-ban alakult.

A Kónyi Sportegyesület 1926-ban alakult a sportot szerető és azt rendszeresen művelő fiatalokból. A legnépszerűbb a labdarúgás volt, így az egyesület első – egyben legrégibb - szakosztálya a Labdarúgó Szakosztály lett. Kezdetben a környékbeli falvak csapatai voltak az ellenfelek. Majd a személyi feltételek javításával, és az alapvető tárgyi szükségletek biztosításával később a járási, és a megyei bajnokságban vett részt a csapat. A játékosok nagy része helybeli volt mindig.
Jelenleg a megyei III. osztályban szerepelnek.
A Kézilabda Szakosztály 1966-ban kezdte működését. Az iskolai csapatból fejlődött ki az a játékos állomány, amely a megyei bajnokságban is szépen teljesített. Sajnos pár éve a kézilabda csatapunk feloszlott.
A sportegyesület legfiatalabb szakosztálya a galambászoké. A hobbi szinten évek óta galambokkal foglalkozó sporttársak keresték a lehetőséget, hogyan szerveződhetnének egy közösséggé? A sportegyesület támogatásával vesznek részt közös programokon, versenyeken.
Kóny Község Önkormányzata mindig fontosnak tartotta a személyi feltételek biztosítása mellett /testnevelő tanár, edző/ a tárgyi feltételek javítását. 1992-ben adták át a sportcsarnokot, amely azóta is nagy kihasználtsággal várja a sportolni vágyókat. 2004-ben a Kerék-tó Szabadidő Központ létesítményei közül a labdarúgó pálya, műfüves kispálya, bitumenes kézilabda pálya és a teniszpálya készült el.  2007-ben új öltöző és vizesblokk áll a sportolók rendelkezésére.