A Kónyi Sportcsarnok korszerűsítése és zöldinfrastruktúra fejlesztés TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00060

A Kónyi Sportcsarnok korszerűsítése és zöldinfrastruktúra fejlesztés TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00060

A Kónyi Sportcsarnok korszerűsítése és zöldinfrastruktúra fejlesztés TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00060

Kóny Község Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Programon belül, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 300 195 466 forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. Az európai uniós támogatás segítségével a Sportcsarnok, Kóny, Béke utca 1. korszerűsítése valósul meg.

A fejlesztés célja: A Sportcsarnok felújítása építészeti szempontból az épület külső határoló szerkezetére terjed ki, a belső szerkezetek egy részére, az épület fűtési rendszerének átalakítására, valamint a világítás korszerűsítésére, és az akadálymentesítésre. A külső felújítás magában foglalja a tetőhéjazat cseréjét, a homlokzati falazatok megújítását, az üvegezett szerkezetek, nyílászárók cserjéjét, az épület körüli járdák építését, valamint hulladék és kerékpár tároló kialakítását. Belső felújítás-átalakítás keretében a jelenlegi testnevelő tanári szoba helyén egy akadálymentesített wc kerül kialakításra. A galéria szinten kap helyet az új tanári szoba és vizesblokkja. A galéria másik oldalán kerül elhelyezésre az új kazánhelyiség. Új sportpadló is készül, a végfalra új, konzolos kötél-gyűrűt tartó szerkezet kerül. A korszerűsítés során elkészül a tornacsarnok akadálymentesítése, az akadálymentes wc-n kívül, a bejárat is akadálymentesítve lesz, valamint a meglévő parkolóban egy akadálymentes parkolóhely is kijelölésre kerül. Az energiahatékonysági szempontokat érvényesítjük a korszerűsítés során a fűtés rendszerének felújítása valamint a világításkorszerűsítés során is, az épület energetikai jellemzőinek meghatározásaira vonatkozó hatályos szabályozásoknak megfelelően.

A települési zöldinfrastruktúra fejlesztés keretében mintegy 0,2716 hektárnyi terület környezetbarát, aktív közösségi rekreációs zöldterületté alakítása valósul meg. A fejlesztés eredményeként 35 db klímatűrő fa kerül elültetésre, kutyafuttatót hozunk létre, futópályát alakítunk ki, és kataszterbe vesszük 4 hektáron a jelenlegi faállományt.

A megvalósulás helyszínei:

Sportcsarnok 9144 Kóny, Béke utca 1. 28 hrsz;

Kerék-tó Szabadidőközpont 9144 Kóny, Kölcsey u 88 hrsz.

A kedvezményezett neve: Kóny Község Önkormányzata

Az Önkormányzat, mint fenntartó célja, az aktív sportolási lehetőségek növekedését elősegíteni, a Kónyi Deák Ferenc Általános Iskola diákjai számára a testnevelés órák megtartására, sportszakkörök tanórán kívüli megtartására,  továbbá a rendszeresen megrendezésre kerülő sportesemények, és családi programok (családi nap)  számára is modern, vonzó környeztet biztosítani.

A projekt címe: A Kónyi Sportcsarnok korszerűsítése és zöldinfrastruktúra fejlesztés

A szerződött támogatás összege: 300 195 466,-Ft

Azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00060

A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2025.12.31.